/ Markalar / Audi / A5 Cabrio 3.0 TDI Quattro enjektör sesi
Açık

A5 Cabrio 3.0 TDI Quattro enjektör sesi

29 May 2026, 12:28
507 Görüntüleme
4 Cevap
Çağrı Gökçe Konu Sahibi
29.05.2026 12:28

2017 Audi A5 Cabrio 3.0 TDI Quattro bakıyorum. Özellikle soğukta geç çalışma konusunda kullanıcı deneyimi arıyorum.

Ekspertize götürmeden önce kronik sayılabilecek noktaları not almak istiyorum. Özellikle kullanıcı yorumu daha değerli oluyor.

Temiz ekspertizli bir ilan buldum ama acele karar vermek istemiyorum. Sizce bu kombinasyonda nelere dikkat edilmeli?

Murat Yıldız
29.05.2026 20:01

Ben bu araca yakın bir kombinasyonu bir süre kullandım. 2017 Audi A5 Cabrio 3.0 TDI Quattro için en kritik konu bence ilandaki temizlikten çok bakım geçmişi.

turbo gecikmesi için kısa test sürüşünde düşük devir tepkisine, rölantide titreme olup olmadığına ve soğukken ilk çalıştırmaya bakmak lazım.

Bir de mümkünse aynı motoru kullanan bir ustaya göster; genel ekspertiz her detayı yakalamıyor.

Hüseyin Demirtaş
31.05.2026 19:31

@Çağrı Gökçe Bu modelde kağıt üstündeki paket adı tek başına yetmiyor. Audi A5 Cabrio 3.0 TDI Quattro bakarken servis kaydı, değişen parça ve önceki kullanım şekli daha belirleyici.

paket günlük kullanımda yeterli olabilir ama uzun yolda koltuk, ses yalıtımı ve hız sabitleme gibi detaylar fark ettiriyor.

Kadir Demir
02.06.2026 15:36

Konu sahibinin baktığı araç 2017 Audi A5 Cabrio 3.0 TDI Quattro ise acele etmeden iki ayrı ekspertiz görüşü almak mantıklı olur.

Bu aracı alacaksan lastik tarihi, fren durumu, akü ve triger/zincir geçmişi gibi kalemleri de pazarlığa dahil et. Küçük gibi durup toplamda ciddi para tutuyor.

Özetle bakımlı ve düzgün ekspertizli ise alınır, ama sadece fiyat uygun diye girilmez.

Yusuf Başar
03.06.2026 04:36

Ben olsam bu araçta önce motor sesi, yürüyen ve geçmiş hasar tarafını netleştirirdim. Audi A5 Cabrio piyasası hareketli ama temizini ayırmak gerekiyor.

soğukta geç çalışma için kısa test sürüşünde düşük devir tepkisine, rölantide titreme olup olmadığına ve soğukken ilk çalıştırmaya bakmak lazım.

Benim tavsiyem satıcıyla gündüz buluşup aracı soğukken görmek olur.

Cevap yazabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Giriş Yap