/ Markalar / Toyota / 2010 Toyota Avensis vs muadilleri
Açık

2010 Toyota Avensis vs muadilleri

11 Jan 2026, 20:22
334 Görüntüleme
4 Cevap
Orhan Yalçın Konu Sahibi
11.01.2026 20:22

Selamlar, 2010 Toyota Avensis 1.8 için ciddi ciddi niyetlendim. bakım maliyeti tarafında kafamda soru işareti kaldı.

Benim kullanımım daha çok şehir içi olacak, ayda bir de uzun yol var. Yakıt ve bakım tarafı abartılı değilse değerlendireceğim.

Benzer araçtan geçen veya hâlâ kullanan varsa kısa da olsa deneyimini yazarsa sevinirim.

Emre Ceylan
06.02.2026 05:09

Konu sahibinin baktığı araç 2010 Toyota Avensis 1.8 ise acele etmeden iki ayrı ekspertiz görüşü almak mantıklı olur.

yol sesi için kısa test sürüşünde düşük devir tepkisine, rölantide titreme olup olmadığına ve soğukken ilk çalıştırmaya bakmak lazım.

Adem Oral
12.02.2026 16:50

Ben olsam bu araçta önce motor sesi, yürüyen ve geçmiş hasar tarafını netleştirirdim. Toyota Avensis piyasası hareketli ama temizini ayırmak gerekiyor.

Kilometreden önce servis faturası ve yağ bakım aralığına bakarım. Bakımları aksadıysa temiz görünen araç bile sonradan masraf çıkarabiliyor.

Özetle bakımlı ve düzgün ekspertizli ise alınır, ama sadece fiyat uygun diye girilmez.

Bekir Arslan
07.04.2026 20:04

@Orhan Yalçın Aynı kasayı alan bir arkadaşım vardı, memnun kaldı ama alırken oldukça seçici davrandı. bakım maliyeti konusu da tamamen bakıma bağlı değişebiliyor.

paket günlük kullanımda yeterli olabilir ama uzun yolda koltuk, ses yalıtımı ve hız sabitleme gibi detaylar fark ettiriyor.

Pazarlıkta çıkacak bakım masrafını baştan düşebilirsen daha rahat alınır.

Mehmet Kurt
24.04.2026 02:50

Ben bu araca yakın bir kombinasyonu bir süre kullandım. 2010 Toyota Avensis 1.8 için en kritik konu bence ilandaki temizlikten çok bakım geçmişi.

bakım maliyeti için kısa test sürüşünde düşük devir tepkisine, rölantide titreme olup olmadığına ve soğukken ilk çalıştırmaya bakmak lazım.

Cevap yazabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Giriş Yap